200ste woning voor SVK WoonregT

11-1-2021

Twee redenen om te juichen bij sociaal verhuurkantoor WoonregT! Naast hun 25ste verjaardag is de inhuring van hun 200ste woning een feit.

Het SVK WoonregT verhuurt woningen aan personen met een bescheiden inkomen en die in woonnood zitten. Hun werkingsgebied is: Tienen, Landen, Linter, Geetbets, Zoutleeuw, Hoegaarden, Boutersem en Kortenaken.

Hun 200ste woning is gelegen in Geetbets en is een mooie toevoeging aan het SVK-patrimonium. Toch blijft de lange wachtlijst met kandidaat-huurders ook bij SVK WoonregT een harde waarheid. Dit is een probleem die we bij de volledige SVK-sector zien. De prijzen op de private huurmarkt blijven stijgen, alsook de toename van armoede. 

Woonnood kan helaas iedereen overkomen: denk maar aan mensen die hun woonrecht verloren hebben ten gevolge van werkloosheid, een echtscheiding, financiële problemen, … Maar ook mensen die verblijven in een noodwoning of crisisopvang en niet bij familie of vrienden terecht kunnen: allemaal mensen met woonnood!

Hier willen de sociale verhuurkantoren een antwoord op bieden, door extra woningen in te huren.

Wil jij zorgeloos verhuren aan een sociaal verhuurkantoor? Aarzel dan zeker niet om contact te nemen met SVK WoonregT (www.svkwoonregt.be) of bekijk op onze website (www.huurpunt.be) welk SVK in jouw regio actief is.